top of page

Recipiente sub presiune

Recipienti sub presiune

Recipiente sub presiune

Separatoare de condens

Separatoare de condens

Recipienti sub presiune

Diverse

Recipienti sub presiune

Filtre de apă cu nisip

Recipiente sub presiune - incinte inchise, proiectate si fabricate pentru a contine fluide sub presiune, inclusiv toate componentele fixate limitat la dispozitivele de legare la alte echipamente.

 

Echipamente sub presiune - recipiente, conducte, accesorii de securitate si accesorii sub presiune. Echipamentele sub presiune includ, dupa caz, elemente fixate pe partile solicitate la presiune, cum sunt flanse, racorduri, cuplaje, elemente de sustinere, urechi pentru ridicare si alte asemenea.


Echipamente sub presiune cuprind o gama larga de produse cum sunt  reactoare, recipiente de stocare sub presiune, schimbatoare de caldura,  etc. Astfel de echipamente sunt utilizate pe scara larga in industriile chimica, petrochimica,  biochimica, prelucrare alimentara, refrigerare, energetica, etc.

 

Recipientele sub presiune sunt realizate în general din laminate din oţel carbon sau oţel aliat.
Un recipient sub presiune, în cazul cel mai general, este construit din:
• recipientul propriu-zis compus din: mantaua, fundurile (capacele), racordul de încărcare, racordul de tras (golire), gură de vizitare, racordul pentru manometru, racordul pentru supapa de siguranţă, racordul pentru indicatorul de nivel, sistemul de susţinere (suporturile) etc.;
• echipamentul obligatoriu constituit din: supapa de siguranţă, manometrul (eventual şi termometru), indicatorul de nivel, placa de timbru;
• echipamentul interior impus de scopurile tehnologice şi care este întâlnit la recipientele (aparatele) cu destinaţie specială (de ex: talerele în cazul coloanelor de fracţionare) şi care nu comportă calcule mecanice deosebite;
• construcţii de deservire (în general metalice) pentru crearea condiţiilor optime de exploatare şi întreţinere a recipientului compuse din podeţe, scări, dispozitive de ridicare etc.

 

Mantaua cilindrică a recipientelor este realizată, în general, din virole sudate cap la cap.

 

Virolele sunt realizate prin vălţuire, dintr-un număr minim de table, lăţimile tablelor trebuind să corespundă lăţimilor standardizate de tablă (cu excepţia virolei de închidere).

 

Fundurile recipientelor sunt executate, în general, prin ambutisare (presare) la cald, ele putând avea diverse forme geometrice, confecţionate dintr-o singură bucată de tablă (atunci când diametrul desfăşurat al acestuia se încadrează în lăţimea de tablă standardizată), sau din două sau mai multe bucăţi.

bottom of page